Sons of Anarchy

 

Imorgon, den 15 september, har TV400 premiär på denna fruktansvärt eminenta och brutala tv-serie som fått det finfina och passande namnet Sons of Anarchy. Det här får ni bara inte missa! Säsong 1 är fullspäckad med blod, våld, känslostormar, intriger, kärlek, revolter och en slags rå brutalångest som bara inte går att missa. Som bara inte får missas. Det här är en serie som, i och med att säsong 2 drog igång i USA förra onsdagen, kommer att rädda min själ nu när True Blood har haft sin fruktade säsongsavslutning.

 

I likhet med True Blood så har Sons of Anarchy ett fantastiskt soundtrack som till större delen består av lite  okända rockmusiker. Det gillar jag. Curtis Stigers och The Forest Rangers har gjort ledmotiv, "This Life", samt en helt magisk cover av den gamla klassiska gospeln "John The Revelator".

 

Så vad handlar det om? Jo, det handlar om ett kriminellt motorcykelgäng vid namn Sons of Anarchy. Det handlar om Jax Teller (Charlie Hunnam), en ung frånskild nybliven far och hans dilemman i tillvaron. Hur balanserar man ett tungt kriminellt liv med faderskap och kärleken till sin gamla flamma? Hur behagar man sin fader och vapenbroder, den enigmatiska och stenhårda Clay Morrow (Ron Perlman), samtidigt som man uppfyller kraven alla andra har på en utan att helt glömma sin egna vilja? Går det att lära gamla hundar att sitta och införa nygamla tankesätt och ideologier i en klubb där allt redan har gått för långt, för många gånger? Och hur i helvete tacklar man interna intriger där kulor viner och den du mest eller minst anar kan röja dig ur vägen snabbare än du kan säga "dickhead"?

 

Karaktären Tig spelas helt briljant av Kim Coates. Sällan har en figur varit så mångfacetterad. Äcklig, sinnessjuk och pervers varvat med komisk, djup och känslosamt ångestladdad. Coates förtjänar en Emmy. Perlman är fantastisk som alltid och Hunnam är helt klart en skådis jag ser fram emot att se mer utav.

 

Så... det här är något du bör se. Du får inte missa det.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback